Dr. Joe Dispenza Review – Oplichterij of legitiem? | Laat uw rijkdom exploderen (2024)

Dit is een recensie van Dr. Joe Dispenza. Je leert over Joe Dispenza, wie hij is, wat hij doet en hoe hij het doet. Als hij iets doet. Ik zal vertellen hoe ik voor het eerst in aanraking kwam met het werk van Dispenza, hoe ik het toepaste in mijn leven en welke effecten het had. Ik bespreek de voor- en nadelen van betrokkenheid bij het werk van Dispenza, evenals een deel van de kritiek die hij heeft gekregen.

In een notendop, ik geloof dat het werk van Dr. Dispenza fenomenaal is. De consistente resultaten die zijn studenten ervaren tijdens zijn retraites spreken voor zich. De interesse in zijn werk die wordt getoond door het academische establishment is ook een teken dat Dr. Joe iets op het spoor is. Ik moedig je ten zeerste aan om zijn werk zelf te lezen, zodat je kunt zien dat er logica achter zit.

Na ongeveer een half jaar de digitale producten van Dispenza te hebben gebruikt en zijn leer toe te passen, kan ik bevestigen dat ze voor mij hebben gewerkt. Ik geloof echter dat er effectievere (en goedkopere) digitale alternatieven op de markt beschikbaar zijn om radicale levensveranderingen van binnenuit te bewerkstelligen.

Dit ontkracht het werk van Dr. Joe niet, ik bied alleen alternatieven aan voor degenen die ongebruikelijke resultaten willen bereiken op het gebied van gezondheid en rijkdom, maar die geen honderden of duizenden dollars willen uitgeven aan een van zijn retraites.

Wie is Joe Dispenza

Joe Dispenza is naar voren gekomen als een moderne gids van het mystieke. Op basis van de wetenschap heeft hij oude spirituele praktijken ontraadseld die bedoeld zijn om lichaam, geest en ziel te versterken. Door gebruik te maken van zijn platform als internationaal erkend spreker, heeft hij deze "gedemystificeerde" praktijken gecommuniceerd aan een breed publiek over de hele wereld.

Dispenza heeft vele bestsellers geschreven, waaronder "You Are The Placebo", "Breaking The Habit Of Being Yourself" en "Becoming Supernatural". Zijn persoonlijke retraites zijn enorm populair en trekken massa's mensen die meditatietechnieken willen toepassen om emotionele, psychologische en fysieke aandoeningen aan te pakken.

Zijn website en Instagram-feed staan ​​er vol meegetuigenissenvan mensen die hun genezing in de cursussen communiceren. Dit is te verwachten, aangezien hij geld verdient met deze cursussen. Maar het feit dat zoveel mensen bereid zijn om voor de camera over hun ervaringen te praten, suggereert volgens mij dat ze baat hebben bij het volgen van de cursussen.

Door een combinatie van begeleide, individuele en groepsmeditaties leren studenten van de cursussen van Dispenza hun relatie met hun lichaam te verdiepen en ziekten te genezen door mechanismen aan te spreken die nog maar net door de moderne wetenschap worden bestudeerd.

Universiteiten zoals deUniversiteit van Californië, San DiegoEnBond Universiteitin Australië zijn een partnerschap aangegaan met de organisatie van Dr. Joe om de veranderingen te kwantificeren die worden veroorzaakt door deel te nemen aan het meditatieve werk. Bovendien hebben de National Institutes of Health uitgedruktinteresse in samenwerking met Dispenza en zijn team.

Niet iedereen is het eens met Dispenza en zijn werk. Hij is door gevestigde medische professionals een kwakzalver, een pseudowetenschapper en een verkoper van slangenolie genoemd. Deze recensie zal ook enkele van deze punten van kritiek behandelen.

Hoe ik het werk van Dr. Dispenza tegenkwam

In 2019 snuffelde ik in een boekwinkelDe gravin, een chique buurt in Mexico-Stad. De boekwinkel deed ook dienst als restaurant; Ik zou daar een vriend ontmoeten voor het avondeten. Toen ik 30 minuten te vroeg was aangekomen, keek ik door de boeken die ze te bieden hadden en kwam er een tegen die meteen mijn aandacht trok.

Het was "Becoming Supernatural" van Dr. Joe Dispenza.

Dr. Joe Dispenza Review – Oplichterij of legitiem? | Laat uw rijkdom exploderen (1)

Het omslag van het boek intrigeerde me, het was bosgroen en gestileerd om er met de tijd versleten uit te zien. Op het deksel stond de Caduceus, de staf met twee slangen eromheen kronkelend en vleugels aan de bovenkant. De Caduceus vertegenwoordigt de Griekse boodschappergod Hermes en wordt vaak ten onrechte geassocieerd met medische organisaties en gezondheidszorgpraktijken.

De slogan van het boek luidde: "Hoe gewone mensen het ongewone doen". Ik las de achterflap van het boek en bladerde het door en ontdekte dat het ging over meditatie, emoties en de invloed die onze gedachten hebben op ons fysieke welzijn. In die tijd was ik al een vaste klantmediteerder, en werd zich bewust van de macht die ieder van ons heeft over onze interne toestanden. Het boek zoog me er meteen in.

Ik wist niets over de auteur, maar het boek werd gesteund door Tony Robbins, Lynn McTaggart en vele anderen en was een bestseller in de Wall Street Journal. Ik dacht dat als zoveel bekende instellingen en mensen de lof van het boek zongen, er iets aan de hand moest zijn.

Dus kocht ik het boek.

Het lezen van "Bovennatuurlijk worden"

Diezelfde avond begon ik het te lezen. Ik hoorde dat de auteur, Joe Dispenza, daadwerkelijk was verschenen in een film genaamd "What The Bleep Do We Know?", een film die de mysteries van de kwantumfysica probeerde over te brengen aan een breed publiek. Het was zo lang geleden dat ik de film had gezien dat ik was vergeten dat hij erin speelde.

Ik was als tiener onder de indruk van de film, het ging over verbluffende concepten in de kwantumfysica, zoals de dualiteit van golven en deeltjes en het waarnemerseffect. De film is geweestfel bekritiseerddoor het wetenschappelijke establishment als pseudowetenschappelijk. Niet verwonderlijk, aangezien het complexe wetenschappelijke concepten vereenvoudigde om ze over te brengen aan een lekenpubliek. Het koppelde ook kwantumprocessen aan bewustzijn.

Dit is momenteel een no-no in de wetenschap. Voor mij is het echter volkomen logisch dat kwantumprocessen betrokken zijn bij bewustzijn. Kwantumprocessen vormen tenslotte alles in het universum, inclusief onze hersenen; ons brein en ons bewustzijn zijn van elkaar afhankelijk. Dus dat betekent dat kwantumprocessen betrokken moeten zijn bij bewustzijn.

Dr. Joe wordt afgewezen door de gevestigde orde

In het boek schrijft Dr. Joe over hoe het verschijnen in "What The Bleep Do We Know" een behoorlijke hoeveelheid chaos in zijn leven veroorzaakte. Zo erg dat hij overwoog zich terug te trekken uit het openbare leven. Hij schrijft ook over hoe het schrijven van "Becoming Supernatural" een risico vormde voor zijn reputatie. De ideeën in het boek worden grotendeels verworpen door de wetenschappelijke en medische gevestigde orde.

Natuurlijk intrigeerde het lezen van dit alles me nog meer. OmdatParadigmaverschuivingen worden altijd voorafgegaan door verzet van de gevestigde orde.Zoals wanneerCesar Cremonini, een Italiaanse filosoof, weigerde door de telescoop van Galileo te kijken.

Het is een regel in de geschiedenis dat alle revolutionaire ideeën aan de rand beginnen. Toen ik het boek vond, was ik al 2 jaar uit de academische wereld en in die tijd had ik gelezen over tal van ideeën die buiten de acceptatie van het academische establishment lagen, zoals niet-lokaal bewustzijn (het idee dat bewustzijn verder reikt dan het lichaam en hersenen) en buitenzintuiglijke waarneming.

Ik stond open voor waar Dr. Joe over schreef.

Dus ik bleef lezen…

Wat ik heb geleerd

Het boek is een krachtige gids om het ongewone te bereiken. Het duikt in aspecten van het lichaam, de geest en emoties (de kruising van lichaam en geest) die iedereen zou moeten kennen. Waarom? Omdat we allemaal mensen zijn en we allemaal een lichaam, een geest en emoties hebben. De kwaliteit van ons leven wordt bepaald door de kwaliteit van deze drie aspecten van ons leven.

Dr. Joe Dispenza Review – Oplichterij of legitiem? | Laat uw rijkdom exploderen (2)

Het boek demystificeert hoe onze gedachten en emoties met elkaar verbonden zijn en dat we, door onbewust de cyclus van gedachte > emotie > gedachte > emotie te volgen, onszelf kunnen opsluiten in onze levensomstandigheden door onze keuzes. Onze emoties bepalen onze keuzes; als we dezelfde oude emoties blijven ervaren, gaan we dezelfde oude keuzes maken. We graven onze eigen gaten zonder het te beseffen. Deze gaten zijn er in vele vormen; ziekte, armoede, kwetsende relaties, noem maar op, we kunnen het veroorzaken.

Door de technieken uit het boek toe te passen kunnen we de cyclus resetten; ervaar nieuwe emoties die nieuwe gedachten creëren die vervolgens nieuwe acties creëren, zodat we nieuwe situaties in ons leven kunnen creëren in plaats van dezelfde situaties te herhalen waaraan we gewend zijn.

Het boek staat vol met metingen die door Dr. Joe en zijn team zijn uitgevoerd bij de studenten die in de loop der jaren hebben deelgenomen aan de retraites. Ze omvatten hersenscans, hartscans, bloedonderzoek en andere. Deze scans laten zien hoe leerlingen, door met hun adem en aandacht te werken, consistent toestanden kunnen opwekken die bevorderlijk zijn voor mentale en fysieke gezondheid.

Dit alles gezegd zijnde, zijn de resultaten volgens de heersende stroming in de medische wetenschap in het boek opgenomenzou niet mogelijk moeten zijn.Toch zijn ze er. Bovenop de getuigenissen van de mensen die baat hebben gehad bij het oefenen van de technieken.

Hoe ik het heb toegepast

Het boek gaat in detail in op een aantal van de meditaties die Dr. Joe zijn studenten leert tijdens de retraites. Zij zijn:

  • Afstemmen op nieuwe mogelijkheden
  • Zegening van de energiecentra
  • Wandelmeditatie

Elk van deze meditaties werkt op verschillende aspecten van ons leven. De "Afstemmen op nieuwe mogelijkheden”meditatie leert je jezelf voor te stellen in het leven dat je wilt leven. Door jezelf voor te stellen als de persoon die al het leven van je dromen leidt, vergroot je de kans dat het gebeurt. In wezen is de meditatie een vorm van visualisatie. Visualisatie is keer op keer getoond om onze prestaties in het veld dat we kiezen te verbeteren. Het effect is echt.

De tweede meditatie, “De zegen van de energiecentra” leert ons hoe we onze aandacht over de energiecentra in je lichaam (chakra's) kunnen laten gaan, zodat we alle emotionele energie kunnen vrijmaken die daarin vastzit. De chakra's zijn echt. Elk chakra wordt geassocieerd met een klier die hormonen produceert die elk onderdeel van onze gezondheid beïnvloeden. Wanneer een van deze klieren uit balans is, zijn onze emoties uit balans. Het opruimen van de emotionele energie die in hen gevangen zit, heeft krachtige genezende effecten.

De derde meditatie is de “Wandelmeditatie”. Kortom, je stelt je voor dat je het leven binnenloopt dat je voor jezelf ziet. Het lopen terwijl je je je ideale leven voorstelt, conditioneert je onderbewustzijn om de keuzes te maken die je zullen leiden in de richting die je wilt gaan.

Ik deed al deze meditaties met wisselend succes. Degene die ik het meest beoefende, was de meditatie "Afstemmen op nieuwe mogelijkheden".

Hoe het toepassen van Dr. Joe's werk mij heeft veranderd

Het heeft me ten goede veranderd. Ik deed de meditatie "Afstemmen op nieuwe mogelijkheden". Elke ochtend nam ik ongeveer twintig minuten de tijd om me voor te stellen dat ik het leven leidde dat ik wilde leiden. Ik volgde de instructies tot op de letter; mezelf in levendig detail voorstellen en de bijbehorende emoties aanspreken;dankbaarheid, vreugde en liefde.

Na een paar weken de meditatie te hebben beoefend, merkte ik dat mijn innerlijke criticus stiller was en ik moeiteloos keuzes maakte die me productiever en effectiever maakten in mijn werk. Dit is volkomen logisch, omdat we beslissingen nemen op basis van onze emoties; als we dankbaarheid, vreugde of liefde ervaren, zullen we beslissingen nemen die in overeenstemming zijn met die emoties.

De meditatie stelt in feite je emotionele basislijn in waar je die wilt hebben.

Ik bleef de meditatie ongeveer een half jaar beoefenen. Ik bleef het doen omdat ik merkte dat ik op de dagen dat ik het deed meer ontspannen en productiever was.

Ik volgde Dr. Joe ook op Instagram, wat een effectieve (en goedkope) manier is om de leringen die hij communiceert in zijn boeken en workshops te versterken. Hij publiceert regelmatig krachtige inhoud. Door hem op Instagram te volgen, heb ik echt bevestigd wat ik uit zijn boek heb geleerd.

Maar ik stopte met vooruitgang boeken

Maar… na een tijdje had ik het gevoel dat ik vast zat. Ik kwam niet meer vooruit. De meditatie die ik aan het oefenen was, is een vorm van visualisatie en er is vaardigheid voor nodig om bekwaam te visualiseren. Als je geen expert hebt die je begeleidt in het leerproces, mis je dingen. Ik wist dat als ik een van de cursussen van Dr. Joe zou volgen, ik de begeleiding en ondersteuning zou krijgen die ik nodig had om de vaardigheid te leren.

Maar ik had niet het geld om $ 449 dollar uit te geven voor een basiscursus. Laat staan ​​$ 1.999 dollar voor een cursus van een week. En dit omvat niet eens de reiskosten of kost en inwoning.

En nadat ik een van Dr. Joe's opgenomen meditaties had geprobeerd, beschikbaar op zijn website, was ik er teleurgesteld over. Het gaf me niet de begeleiding die ik nodig had.

Dus ging ik gewoon door met de meditatie 'Afstemmen op nieuwe mogelijkheden', in de hoop dat ik zelf een doorbraak zou maken.

Totdat ik een krachtig alternatief tegenkwam, waar ik het in de conclusie over heb.

Critici van Dr. Joe

Er is veel kritiek op Joe Dispenza.

De meest voorkomende kritiek die ik ben tegengekomen, is dat hij geen natuurkundige is, maar dat hij zichzelf afschildert als een expert in de kwantumfysica, en dat hij technische termen gebruikt om zijn studenten (klanten) te sussen zodat ze alles geloven wat hij zegt. Hij wordt heel vaak een oplichter genoemd. Als indeze videodoor YouTube-gebruiker ThePowerMoves.

Deze kritiekdoor Morten Tolboll zegt dat Dispenza vertrouwt op klassieke conditionering om mensen verlichting van hun ziekte te laten ervaren.

Hij krijgt ook kritiek omdat hij geen neurowetenschapper is, maar toch over neurowetenschappen praat alsof hij een expert is.

En inDe encyclopedie van Amerikaanse LoonsDispenza wordt gediagnosticeerd als: “pretentieus, waanvoorstellingen puddingkop die er blijkbaar van overtuigd is dat wat hij denkt werkelijkheid wordt doordat hij het denkt. Anders geeft Dispenza niet zoveel om de realiteit.”

De waarheid is dat we alleen onze eigen mening kunnen vormen over de ideeën van Dispenza als we ze bestuderen en zelf toepassen. Ik heb ze toegepast en ze werkten voor mij. Zou het kunnen dat het mijn geloof in de technieken was die ervoor zorgden dat ze werkten?

Mogelijk. Maar nogmaals, is dat niet het gat achter de boodschap van Dispenza? Dat we via onze gedachten en emoties van binnenuit verandering teweeg kunnen brengen?

U kunt het beste uw eigen onderzoek doen, proberen wat voor u werkt en wat niet en tot uw eigen conclusies komen. Maar vergeet niet dat er getuigenissen zoals deze zijn:

Voordelen van het toepassen van Dr. Joe's werk

Dr. Joe demystificeert oude spirituele praktijken door moderne wetenschap erop toe te passen. Hij krijgt wereldwijd aandacht van zowel studenten als gevestigde instellingen. Leren over zijn werk en het toepassen op ons leven kan een krachtige ervaring zijn. Door nieuwe, positieve emoties te ervaren, kunnen we de geconditioneerde verhalen uit ons verleden herschrijven en nieuwe toekomstige resultaten voor onszelf creëren.

Nadelen van het toepassen van Dr. Joe's werk

Zonder persoonlijke begeleiding is het moeilijk om je vaardigheid in de meditatieve oefeningen te verdiepen. Hoewel het mogelijk is om te leren hoe je de meditaties kunt oefenen tijdens een van zijn cursussen, zijn ze onbereikbaar voor mensen met beperkte financiële middelen. En ik vind zijn digitale materiaal ontbreken.

Conclusie en alternatieven

Ik hoop dat je deze recensie grondig hebt gevonden. Ik baseerde me op mijn eigen onderzoek en mijn persoonlijke ervaring. Door toe te passen wat ik van Dispenza heb geleerd, ben ik meer gefocust en productiever geworden. Was het een magische ervaring? Dat hangt ervan af wat je als magisch definieert. Voor mij is het leven magisch, dus alles in het leven is magisch.

Ik zou zijn boeken aanbevelen aan mensen die willen begrijpen hoe onze gedachten en emoties ons leven vormen. Ik heb nog nooit een van zijn cursussen gevolgd, maar ze zijn populair en sommige mensen lijken er veel uit te halen. Anderen zeggen dat de retraites sekte-achtig zijn.

Wie moet het weten?

Dat gezegd hebbende, geloof ik dat het digitale materiaal van Dispenza matig is en dat er betere, effectievere en goedkopere tools beschikbaar zijn om innerlijke verandering teweeg te brengen.

Ik review een van die toolshier. Het is een hypnotherapieprogramma genaamd Reprogram.ME. Op het moment dat ik het begon te gebruiken, stopte ik met de meditatie 'Afstemmen op nieuwe mogelijkheden' omdat Reprogram.ME veel effectiever was in het creëren van de emoties die ik wilde ervaren. Het heeft me zelfverzekerder, ontspannen en gefocust gemaakt! Bekijk mijn recensie als je geïnteresseerd bent!

Op onze rijkdom en succes.

Dr. Joe Dispenza Review – Oplichterij of legitiem? | Laat uw rijkdom exploderen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6545

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.