Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (2024)

Hallo, Bonjour, Hola, Salaam, Guten tag, Hallo, Hallo!

Het is het eerste woord dat je leert in een nieuwe taal, het basisteken van welkom dat laat zien dat je van plan bent met iemand te praten. Hoogstwaarschijnlijk leerde je de basis Engelse begroetingen voordat je zelfs maar tijd begon te investeren in je taalvaardigheid. Maar als je het meeste uit je eerste indruk wilt halen, zijn er nog veel meer kleurrijke manieren om "hallo" te zeggen.

Wil je weten wat de meest professionele manier is om collega's te begroeten tijdens een videogesprek? Enkele jargontermen om een ​​sms naar je kleine neefje te beginnen? Of een specifiek Brits-Engelse "hallo" om de buschauffeur te amuseren tijdens je volgende reis naar Londen? Deze ultieme lijst leidt je door de woorden en zinnen om iedereen met vertrouwen in het Engels te begroeten.

Formele groeten

Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (1)

Soms moet u meer formele of gebruikenzakelijke taalom een ​​professionele toon te behouden. Dit zijn de meest voorkomende situaties waarin dergelijke begroetingen nodig zijn:

  • sollicitatiegesprek
  • zakelijke bijeenkomst
  • communiceren met het topmanagement of de CEO
  • kletsen met een nieuwe collega
  • in gesprek gaan met cliënten
  • respect tonen voor een oudere persoon
  • praten met iemand die je amper kent

Gebruik de volgende begroetingen om in een van deze situaties een formeel gesprek te beginnen.

1. Hoe gaat het?

Als je op zoek bent naar een ZEER formele uitdrukking voor iemand die je voor het eerst ontmoet, dan is deze het meest geschikt. Hoewel deze begroeting tegenwoordig vrij ongebruikelijk is, kun je hem nog steeds horen van oudere mensen.

"Hallo. Hoe gaat het met u?" is perfect voor een zakendiner of een formeel evenement, zoals een conferentie. Volgens professionele spraak in elke taal is de meest geschikte reactie neutraal of positief "Het gaat goed, bedankt / Prima, bedankt" om wat afstand te houden, zelfs als je eigenlijk een heel slechte dag hebt!

Als het wordt gebruikt als een formele begroeting, wordt 'Hoe gaat het' soms vreemd genoeg gebruikt als een verklaring in plaats van als een vraag. Dit gebeurt meestal wanneer u voor het eerst iemand de hand schudt. Het is gemakkelijk te horen of dit het geval is: er zal geen verbuiging zijn aan het einde van de zin. In dit geval is het juiste antwoord om de vraag terug te herhalen naar de vrager op dezelfde vlakke toon: "Hoe gaat het?"

2. Aangenaam kennis te maken / Aangenaam kennis te maken

Dit is een van de respectvolle begroetingsvoorbeelden die u kunt gebruiken als u reageert op iemand die u voor het eerst ontmoet. Bijvoorbeeld:

  • Antwoord: Goedemorgen. Ik ben Alex White van [Bedrijf].
  • B: Aangenaam kennis te maken, meneer White.

Als mensen elkaar ontmoeten, is het gebruikelijk om elkaar de hand te schudden. Een handdruk duurt over het algemeen een paar seconden, wat genoeg tijd geeft om te zeggen "Aangenaam kennis te maken".

3. Hoe gaat het met je?

Dit is een beleefde manier om te vragen "Hoe is het met je?' als je iemand lange tijd niet hebt gezien. Stel deze vraag alleen als je al eerder iemand hebt ontmoet.

  • A: Hoe gaat het met je?
  • B: Ik ben veel bezig geweest met werken. En jij?

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw begroetingen natuurlijk en zelfverzekerd klinken, is door ze hardop te oefenen, bij voorkeur met een vloeiende spreker om u aanwijzingen te geven. Niemand om mee te oefenen?Vind je perfecte bijlesdocent.

Download een lijst vanEngelse groetengratis

4. Goedemorgen / Goedemiddag / Goedenavond

Deze manieren om mensen te begroeten worden op verschillende tijdstippen van de dag gebruikt. Of je nu met een vaste klant, collega's of nieuwe buren spreekt, deze zinnen zijn effectief om de bal aan het rollen te brengen.

De begroetingen veranderen afhankelijk van het tijdstip van de dag. "Goedemorgen" wordt bijvoorbeeld over het algemeen gebruikt van 05:00 tot 12:00 uur. terwijl de "Goedemiddag" -tijd is van 12:00 uur tot 12:00 uur. tot 18.00 uur 'Goedenavond' wordt vaak na 18.00 uur gebruikt. of als de zon ondergaat.

Houd er rekening mee dat "Welterusten" geen aanhef is. In formele communicatie wordt het gebruikt om afscheid te nemen. Bijvoorbeeld:

  • Het was leuk je te ontmoeten. Welterusten!
  • Welterusten! Zie je morgen.

Om je respect te tonen, kun je ook de achternaam van de persoon toevoegen aan je begroetingswoorden. Meestal zijn moedertaalsprekers van het Engels meer informeel, zelfs in zakelijke communicatie, en gebruiken ze de voornaam van de persoon na de aanhef:

  • Goedemorgen, meneer Houston
  • Goedemiddag, mevrouw Partridge
  • Goedemorgen Tom
  • Goedenavond Kelly

Het is ook gebruikelijk om "Goedemorgen, meneer/mevrouw" te zeggen bij het begroeten van iemand in een formele situatie wiens naam onbekend is. Dit wordt vaak gehoord door personeel dat met klanten praat in winkels, restaurants en hotels.

Wil je je gespreksvaardigheden oppoetsen? Bekijk ons ​​artikel over devijf hoofdprincipes van small talk.

Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (2)

Formele begroetingen voor brieven en e-mails

Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (3)

In elke taal vinden veel van de meest formele gesprekken schriftelijk plaats: sollicitaties, juridische vragen, klachten tegen een bedrijf. Dit zijn de beste manieren om iemand schriftelijk te begroeten als je iets serieus te zeggen hebt.

Misschien wilt u ook onze handige gids bekijkenhet schrijven van e-mails in het Engels.

5. Geachte heer of mevrouw

Als u de naam niet weet van de persoon aan wie u een professionele brief of e-mail stuurt, is "Geachte heer of mevrouw" de meest gebruikelijke manier om het gesprek te beginnen. Het is duidelijk, respectvol en to the point. Sommige gevallen waarin dit nuttig is, zijn onder meer:

  • Wanneer u contact opneemt met een afdeling waarmee u graag zou willen werken
  • Wanneer u een bedrijf e-mailt

Als u echter de persoon met wie u wilt praten kunt vinden met wat online onderzoek, is het veel professioneler om dit te doen en een persoonlijke formele begroeting te sturen.

6. Voor wie het aangaat

Dit is een andere professionele manier om een ​​e-mail aan een vreemde te richten. Het is een beetje ouderwets, maar perfect als jeformele e-mailrelevant zal zijn voor een groep mensen, of als je bijzonder gereserveerd wilt klinken. Geschikte situaties zijn onder andere:

  • Wanneer u een hele afdeling e-mailt die u niet kent
  • Wanneer u een klacht naar een bedrijf stuurt
  • Bij het sturen van een referentiebrief voor iemand die u vroeger leiding gaf

7. Aan de wervingsmanager

Als u een sollicitatie verstuurt of een HR-afdeling e-mailt over een functie waarop u wilt solliciteren, is "To the Hiring Manager" een zeer nuttige begroeting. Het is met name handig als u een generieke bedrijfsbrede "info@"-inbox e-mailt, omdat deze aangeeft dat uw bericht over een werkkans gaat, en degene die de inbox beheert onmiddellijk instrueert om uw bericht door te sturen naar de HR-afdeling.

8. Geachte heer X / mevrouw X / mevrouw X / mevrouw X / prof X / dr X

Als u de naam en titel kent van iemand aan wie u een formele e-mail stuurt, kunt u het gesprek beter beginnen met "Geachte heer [achternaam]" in plaats van "Geachte heer of mevrouw".

In zeldzame gevallen kan de persoon die u e-mailt een aanhef gebruiken die hun beroep aangeeft. Artsen en academici die een doctoraat hebben, gebruiken soms "Dr", en universiteitsprofessoren gebruiken soms "Prof". Anders kunt u "Beste heer [achternaam]" gebruiken voor een man, "Beste mevrouw [achternaam]" voor een getrouwde vrouw, of "Beste mevrouw [achternaam]" voor een ongehuwde vrouw. Als u de burgerlijke staat niet weet van een vrouw die u professioneel e-mailt, moet u "mevrouw [achternaam]" gebruiken. Als je de titel van de persoon die je wilt bereiken niet weet, of als je zijn geslacht niet kunt raden aan de hand van zijn naam, probeer hem dan op te zoeken op Linkedin.

Let op: zelfs bij het versturen van zeer formele professionele berichten zullen de meeste mensen na de eerste of tweede e-mailwisseling overschakelen naar “Beste [Voornaam]. Gewoonlijk zal de persoon met wie u contact hebt opgenomen, antwoorden met "Beste [voornaam]", en na dit punt is het beleefd om ze op dezelfde manier aan te spreken.

Wil je inspiratie voor de volgende regel? Bekijk onze gids ophoe je een brief begint en een geweldige haak schrijft.

Informele begroeting

Als het gaat om een ​​gesprek met een buurvrouw of een praatje met collega's tijdens een koffiepauze, kun je kiezen voor deze informele groeten. Situaties waarin deze van nature passen, zijn onder meer:

  • een informele ontmoeting met collega's
  • een gesprek voeren met je team op het werk
  • netwerkevenementen
  • buren begroeten
  • chatten met een vriend

9. Hallo / Hallo / Hallo

Zoals je vrijwel zeker al weet, “Hallo"En"Hoi"zijn de meest populaire begroetingen voor informele situaties. Over het algemeen worden ze gevolgd door de naam van de persoon:

  • Hallo Michel. Hoe is het met je?
  • Hallo, Monica. Leuk je te zien!

Gebruik in de regel 'hey' tegen mensen die je goed kent. Het is prima om een ​​gesprek met een vreemde in een informele situatie ook met "hé" te beginnen, maar spreek het in dit geval niet te hard uit, anders kan het grof of confronterend overkomen.

10. Ochtend / Middag / Avond

Dit is een vriendelijke en warme manier om iemand te begroeten in de meeste informele situaties. Het klinkt bijzonder natuurlijk als je zomaar langs iemand loopt met wie je informeel omgaat, maar geen tijd hebt voor een lang gesprek, zoals een postbode, of een buurman, of een cafébediende. Dit gezegd hebbende, het werkt net zo goed om een ​​langer gesprek te beginnen.

11. Hoe gaat het met je? / Hoe gaat het?

Dit is een informele manier om te vragen "Hoe gaat het?" Mensen vragen het liever aan een van dezevragenna de hoofdbegroeting. Meestal wordt het gevolgd door een kort, positief antwoord. Bijvoorbeeld:

  • Antwoord: Hallo, Amanda! Hoe is het met je?
  • B: Prima, bedankt. Jij ook?

12. Leuk je te zien / Het is geweldig je te zien / Goed je te zien

Als je iemand een tijdje niet hebt gezien of iemand onverwachts ontmoet, gebruik dan een van deze vriendelijke begroetingen. Je kunt ze gebruiken aan het begin van een gesprek, of net na de eerste "hallo".

  • Hallo, Veronica. Leuk je daar te zien.

13. Lang niet gezien / Het is een tijdje geleden

Deze veelgebruikte uitdrukkingen worden gebruikt om een ​​oude vriend te begroeten of een gesprek te beginnen met een persoon die je al heel lang niet hebt gezien. Deze uitdrukkingen worden vaak gevolgd door vragen als "Hoe gaat het?" of "Wat is er nieuw?" En het is een geweldige manier om over koetjes en kalfjes te praten over wat er is gebeurd sinds je laatste ontmoeting.

  • A: Hé, John! Dat is lang geleden. Hoe is het met je?
  • B: Met mij gaat het goed, bedankt! Wat is er nieuw?
  • A: Hoi Taya. Hoe gaat het?
  • B: Goed bedankt.
  • A: Ik heb je al tijden niet gezien.
  • B: Ja, het is al een tijdje geleden.

Wil je dat deze zinnen natuurlijk aanvoelen? Leer ze doorspreken met een tutor op Preply

Slang groeten

Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (4)

Slang is leuk om te leren: het is informeel en een beetje gek, en het gebruik ervan betekent voor iemand dat je op vriendschappelijke voet staat. Hier zijn enkele verschillende manieren om "hallo" te zeggen tegen je goede vrienden en jongere familieleden.

14. Hé!

Deze grappige begroeting kwam uit de hiphopcultuur in het Amerika van de jaren negentig. Het wordt nog steeds veel gebruikt in de VS.

15. Wat is er aan de hand?

Dit is een veel voorkomende jargongroet die veel wordt gebruikt, zowel persoonlijk als via sms. Het is een meer ontspannen manier om een ​​vriend te begroeten door te vragen hoe het met hem gaat en wat er nieuw is in zijn leven. Het is niet onbeleefd en kan worden gebruikt met collega's met wie u een hechte band hebt, maar ook met familieleden en vrienden.

16. Sup

Dit is een korte versie van "What's up?", dat begin jaren 2000 erg populair was in Amerika. Nu wordt het meestal alleen ironisch of in tekst gebruikt.

17. Heyyy

Bij het sms'en of het verzenden van directe berichten, voegen sommige mensen graag extra "y" toe aan het einde van "hey". Om de een of andere mysterieuze reden wordt dit meestal gebruikt bij het flirten. Hoe langer de staart van "y", hoe flirteriger de boodschap! Meer dan drie of vier ziet er echter een beetje wanhopig uit…

Britse groeten

Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (5)

Als u een paar Brits-Engelse groeten kent, zult u bijzonder vriendelijk overkomen wanneer u naar het VK reist, en vanaf de allereerste indruk laten zien dat u zich wilt bezighouden met de lokale cultuur. Hier zijn enkele Britse "hallo's", perfect om uit te testen op de koningin, of op je vrienden in de kroeg!

18. Leuk je te ontmoeten / Leuk je te zien

Als ze elkaar in een formele setting begroeten, zullen Britten het eerder omschrijven als 'leuk' om iemand te ontmoeten dan als 'aardig'. Als u naar het Verenigd Koninkrijk reist, zult u merken dat veel mensen het woord "lieflijk" gebruiken om hetzelfde te betekenen als "prima" in het Amerikaans-Engels. Voor Brits-Engelstaligen klinkt het vriendelijker en oprechter.

19. Gaat het?

Dit is een Britse slangversie van "Hallo. Hoe is het met je?" Als je vriend je zo begroet, kun je antwoorden met "ja, prima" of, als je nog meer Brits wilt klinken, "niet slecht" - wat precies hetzelfde betekent.

20. Oké, maat? / Akkoord?

Dit is een veel voorkomende slangmanier om een ​​relaxte "Hallo" tegen een vriend te zeggen. Het is een verkorte versie van “Are you okay?”. Nogmaals, een passend en vriendelijk antwoord is "Niet slecht, maat, jij?"

21. Hallo!

Dit is een veel voorkomende manier om "hallo" te zeggen, vooral in het noorden van Engeland. Het wordt ook veel gebruikt in sms-berichten.

22. Wat is het gekke?

Deze begroeting wordt alleen in Ierland gebruikt en "craic" wordt uitgesproken als rijm met de Engelse woorden "crack" en "back". Het is een zeer warme zin die betekent: "wat is er nieuw voor jou?" of "heb je interessante nieuwe roddels sinds we elkaar voor het laatst hebben ontmoet?"

Maar pas op: als je deze uitdrukking gebruikt om iemand Iers te begroeten en je bent zelf geen Ier, is het mogelijk dat ze denken dat je ze voor de gek houdt!

Honger naar wat meer Brits straattaal? Bekijk onze gids voor de40 meest memorabele Britse jargonwoorden voor ESL-leerlingen

Grappige groeten

Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (6)

Het is erg moeilijk om grappig te zijn in een nieuwe taal (of in ieder geval moeilijk om expres grappig te zijn!). Het kunnen begrijpen en grappen maken wordt vaak zelfs gezien als een teken van vloeiendheid. Als je nog aan het leren bent, is het een eenvoudige manier om iemand aan het lachen te maken door een dwaze of ouderwetse versie van 'hallo' in een gesprek te stoppen.

Als je bentEngels lerenom met een partner of vrienden te chatten, kan het heel grappig zijn om ze te verrassen met een van deze rare gespreksaanzetten. Hier zijn wat minder serieuze "hallo's" en tips over wanneer je ze kunt proberen voor een maximaal effect.

23. Ahoi!

Dit is een heel oude begroeting die helemaal teruggaat tot het Oudengels en ooit door zeelieden werd gebruikt om schepen te bellen. Tegenwoordig wordt het alleen echt gesproken door Spongebob en andere stripfiguren uit de oceaan. Het is net zo dwaas als het in een sms wordt geschreven als in persoon.

24. Hallo vreemdeling!

Dit wordt soms gebruikt om vrienden te begroeten die je al een tijdje niet hebt gezien. Het is een grappigere versie van "lange tijd, niet gezien".

25. 'Het, gouverneur!

Dit is een verkorte versie van "Hallo, gouverneur", een begroeting die wordt gebruikt door handelaars in Victoriaans Londen, om respect te tonen wanneer ze praten met leden van de hogere klasse. Het weglaten van de "H" van de "Hallo" is bedoeld om de uitspraak vergelijkbaar te laten klinken met het beroemde "co*ckney"-accent, geassocieerd met het oosten van Londen. Tegenwoordig wordt het alleen echt gebruikt door mensen die hun Britse collega's plagen!

26. Goedemorgen!

Dit is een belachelijke manier om "Goedemorgen" te zeggen. Het is onnodig formeel en wordt geassocieerd met ouderwetse poëzie, dus het gebruiken ervan in echte conversatie is absoluut vrij dom!

27. Wat is er aan de hand?

Dit is een andere manier om te zeggen: "Wat is er?" of "Wat is er aan de hand?".

28. Wat is er met boterbloem?

Dit is een zeer zelden gebruikte begroeting, maar zal zeker iemand aan het lachen maken. Een boterbloem is een tere gele bloem die in gras groeit, en het is ook heel gebruikelijk om je huisdier koe te noemen. Het is best grappig om een ​​volwassene aan te spreken met "boterbloem".

29. Hallo!

Dit is een afkorting van "Hoe gaat het?" stereotiep gebruikt in sommige regio's van Canada en Amerika. Nu wordt het meestal alleen gebruikt door cartooncowboys.

Een kort nawoord

Een goedgekozen "hallo" zet de toon voor elk gesprek, of je nu praat met een goede vriend of iemand die je nauwelijks kent.

Wees niet bang om deze nieuwe uitdrukkingen uit te proberen in je dagelijkse communicatie. Gewapend met deze woorden en zinnen kun je bijna elk gesprek levendiger en vloeiender beginnen.

Wilt u zo snel mogelijk met vertrouwen spreken?Zoek een persoonlijkLeraar Engelsperfect aangepast aan uw budget en planning.

Veelgestelde vragen over Engelse begroetingen

Wat zijn eenvoudige begroetingen?

De eenvoudigste begroetingen zijn de ouderwetse 'hallo', 'hé' of 'hoi'. Je kunt deze in bijna elke situatie gebruiken!

Hoe zeg je hallo op een leuke manier?

Als je wat minder formeel en wat vriendelijker wilt zijn, kun je kiezen voor 'hé daar', of, nog beter voor via sms of instant message, 'hé daar :)'. Een andere leuke begroeting is om hallo te zeggen in een andere taal, b.v. "Hallo."

Hoe begroet je iemand in de chat?

Een praatje is over het algemeen informeel, dus het is voldoende om 'hé' of iets vriendelijkers (en jargonachtiger) te zeggen, zoals 'jo' of 'hoe gaat het'.

Hoe begroet je iemand respectvol?

De meest respectvolle begroetingen zijn formele begroetingen zoals 'hallo' of tijdgerelateerde begroetingen zoals 'goedemorgen' of 'goedenavond'. Om het nog respectvoller te maken, voegt u achteraf de formele titel van de luisteraar toe, zoals 'hallo, meneer of mevrouw ______' of zelfs 'hallo, meneer of mevrouw'.

Engelse groeten: 29 woorden en zinnen om in stijl "hallo" te zeggen (2024)

FAQs

Hoe spel je Engelse leenwoorden? ›

Het spellen en vervoegen van Engelse leenwoorden
  • Als een Engels leenwoord een 'e'-klank heeft, schrijf je vaak een 'a'. ...
  • Leenwoorden uit het Engels die een 'ee'-klank hebben, schrijf je met een 'a' of 'ai'. ...
  • Een Engels leenwoord met een 'k'-klank schrijf je altijd met 'ck'. ...
  • In het Engels bestaat de uitgang '-ieuw' niet.

Wat moet je in een tekst doen als je een woord niet weet ik het Engels? ›

Als de kans groot is dat de lezer het woord niet kent, kan het verstandig zijn om het woord de eerste keer te cursiveren of tussen enkele aanhalingstekens te zetten. Je kunt er eventueel een korte toelichting bij zetten. In de rest van de tekst kun je het woord dan gewoon gebruiken.

Welke woorden Kun je schrappen? ›

Deze woorden kun je altijd schrappen
  • Signaalwoorden: dus, kortom, terwijl, uiteindelijk. ...
  • Heel. ...
  • Tot slot, uiteindelijk, tot besluit. ...
  • Hulpwerkwoorden: kunnen, zijn, worden, zullen, moeten. ...
  • Er. ...
  • Eigenlijk/gewoon. ...
  • Namelijk. ...
  • Lijdende vorm.
Mar 11, 2019

Hoe zeg ik in Engels? ›

How do you say it?

Hoe noem je een inwoner van Engeland? ›

De bevolking van Engeland noemt men de Engelsen. Engeland is genoemd naar de Angelen, een van de Germaanse stammen die na het vertrek van de Romeinen vanuit het Europese vasteland het eiland koloniseerden.

Wat betekent Bastaardwoord? ›

Bastaardwoorden zijn woorden die aan een andere taal zijn ontleend en waarbij de oorspronkelijke vorm is aangepast aan de spelling, uitspraak of woordvorming van het Nederlands. Voorbeelden zijn biefstuk, deleten, commercie, solden, begeestering en middels.

Wat zijn vergeten woorden? ›

Ze zijn 'afgestoft', oftewel aangepast naar huidige spelling en uitspraak. Sommige van deze woorden zijn in enige hoedanigheid nog bekend in de streektalen en vele hebben hun weerga nog in de zustertalen, maar verreweg de meeste staan niet meer in enig woordenboek van het hedendaags Nederlands.

Hoe kun je beter uit je woorden komen? ›

De manier waarop je doorgaans handelt wanneer je niet uit je woorden komt, gaat je niet helpen — het forceren, het harder nadenken of het dichtklappen. Wat helpt wel? Ontspannen. Zodra je op een kalme en rustige manier spreek en jouw gedachten formuleert, gaat je inbreng niet verloren.

Wat zijn verbindings woorden? ›

Verbindingswoorden worden ook wel signaalwoorden of indicatoren genoemd. Het zijn woorden of woordgroepen waarmee een verband wordt aangegeven tussen alinea's of zinnen.

Hoe vraag je in het Engels Bel ik gelegen? ›

Een vraag die we vaak horen, 'hoe zeg ik', 'bel ik u gelegen'? Je kunt dit niet rechtstreeks in het Engels vertalen. De beste vertaling is: 'Do I call you at a convenient time' of 'Is it convenient for you'.

Wat is in het Engels Ik hou van jou? ›

In het Engels zeg je ik hou van jou als je zegt “I love you“.

Wat is half 2 in het Engels? ›

Half past one in het Engels is half twee in het Nederlands.

Hoe spel je Engelse werkwoorden? ›

De stam van een Engels werkwoord schrijven we op dezelfde manier als in het Engels. Die vorm gebruiken we zoals de stam van een inheems werkwoord. Aan die stam worden de vervoegingsuitgangen -t, -d, -en, -te(n) en -de(n) 'vastgeplakt': surft, speechte, lobbyde, gelabeld, hockeyen, gedeletet, managede enzovoort.

Hoe gebruik je leenwoorden? ›

Vaak worden leenwoorden gebruikt omdat ze een speciale functie hebben: ze benoemen iets unieks, of hebben een specifieke (bij)betekenis of gevoelswaarde, of zijn eenvoudigweg niet zomaar te vertalen.

Hoe werken Engelse werkwoorden in het Nederlands? ›

HOOFDREGEL: De stam van een Engels werkwoord is in het Nederlands gelijk aan de stam van het oorspronkelijke Engelse werkwoord. De stam van het oorspronkelijke Engelse werkwoord is de infinitief zonder to. Behoud de e in de spelling van de stam als de Engelse stam eindigt op -e.

Hoe weet je of een woord een leenwoord is? ›

Een leenwoord is een woord dat aan een andere taal is ontleend. De term leenwoord is op zich een neutrale aanduiding. De uitheemse oorsprong van een woord hoeft niet per se een afkeuring in te houden; veel leenwoorden zijn zonder meer in het Nederlands aanvaard.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5847

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.