Essentiële woordenschat voor levensgebeurtenissen in het {taal} - Blog VietnamesePod101.com (2024)

Wat is het meest bepalende moment dat je dit jaar zult meemaken? Van herinneringen die je vereeuwigt in een miljoen foto's tot dagen die je nooit meer wilt onthouden, één ding is zeker: grote levensgebeurtenissen veranderen je. De grote dichter, Bukowski, zei: "We zijn hier om te lachen om de kansen en ons leven zo goed te leven, dat de dood zal beven om ons te pakken te krijgen.” Hoe ouder ik word, hoe meer ik het met hem eens ben!

Praten over belangrijke gebeurtenissen in ons leven maakt deel uit van ieders reis, ongeacht geloof of cultuur. Als je van plan bent om langer dan een kort bezoek in Vietnam te blijven, heb je zeker een paar uitdrukkingen voor 'levensgebeurtenissen' nodig die je kunt gebruiken. Veel van deze ervaringen zijn tenslotte gedeelde ervaringen, en over het algemeen wordt verwacht dat we met goede manieren en warme wensen zullen verschijnen.

Essentiële woordenschat voor levensgebeurtenissen in het {taal} - Blog VietnamesePod101.com (2)
Inhoudsopgave

  1. Levensgebeurtenissen
  2. Huwelijksaanzoeklijnen
  3. Over leeftijd gesproken
  4. Conclusie

1. Levensgebeurtenissen

Weet jij hoe je 'Gelukkig nieuwjaar' in het Vietnamees zegt? Nou, het nieuwe jaar is een behoorlijk groot probleem waar de hele wereld mee bezig is! We vieren feest tot middernacht, maken bewuste voornemens en vullen de nachtelijke hemel met dezelfde vrolijke woorden in honderden talen. Ongetwijfeld wil je dan weten hoe je het als een local moet zeggen!

Grote levensgebeurtenissen gaan echter niet alleen over leuke tijden. Het echte leven gebeurt zelfs als je op reis bent, en bepaalde terminologie zal erg handig zijn om te weten. Van praten over je nieuwe baan tot het wensen van je buren”Vrolijk Kerstfeest” in het Vietnamees, hier opVietnameesPod101, hebben we precies de juiste woordenschat en zinnen voor je samengesteld.

1- Verjaardag – verjaardag

Als je op mij lijkt, is elk excuus om een ​​pen tevoorschijn te halen en een briefje te krabbelen een goed excuus. Als er een verjaardag is, nog beter: hallo, handschrift!

Je Vietnamese vriend zal het geweldig vinden als je hem of haar een "Gefeliciteerd" in het Vietnamees wenst, maar hoeveel te meer zullen ze een attent geschreven bericht waarderen? Of je het nu op hun Facebook-muur schrijft of een leuke kaart koopt, je inspanningen in het Vietnamees zullen ze zeker aan het lachen maken! Schrijf het zo:

Gefeliciteerd

Nu je de woorden kent, daag ik je uit om ze op muziek te zetten en je eigen 'Happy birthday'-liedje in het Vietnamees te zingen! Het is niet onmogelijk om nog meer teksten te bedenken, als je eenmaal begintde taal ontdekken vankras.

2- Kopen – kopen

Als er een speciale gelegenheid is, wil je misschien iemand een cadeau kopen. Zolang je de Vietnamese etiquette over het geven van geschenken hebt uitgecheckt (zoek hiernaar op Google!), Zal het een mooi gebaar zijn. Als je niet zeker weet wat je moet kopen, wat dacht je dan van het geweldige en universeel aantrekkelijkegave van taal? Dat is een geschenk dat niet stopt met geven!

3- Met pensioen gaan – met pensioen gaan

Als u van plan bent uw geest te verruimen en met pensioen te gaan in Vietnam, kunt u dit woord gebruiken om mensen te vertellen waarom u op een eeuwige vakantie lijkt te zijn!

Pensioen is ook een goed moment om een ​​nieuwe taal te leren, vind je niet? En je hoeft het niet alleen te doen! Tegenwoordig is het mogelijk om verbinding te maken met eenlevendige leergemeenschapmet een druk op de knop. Het extra voordeel van eenDagelijkse dosis taalis dat het je hersencellen levend en nieuwsgierig naar de wereld houdt. Het is tenslotte nooit te laat om die lang genegeerde dromen van een wereldreis te realiseren...

4- Afstuderen – afstuderen

Wees voorbereid op veel formeel taalgebruik als je een diploma-uitreiking in Vietnam bijwoont! Het is een geweldige kans om goed te luisteren en te zien of je verschillen kunt oppikken van het alledaagse Vietnamees dat je hoort.

5- Promotie – promotie

Naast vakantietijd is het krijgen van een promotie het enige carrièrehoogtepunt waar bijna iedereen naar uitkijkt. En waarom zou je niet? Natuurlijk, het betekent meer verantwoordelijkheid, maar het betekent ook meer geld en voordelen en - het deel waar ik het meest van hou - een verandering van omgeving! Zelfs zoiets eenvoudigs als uit een nieuw kantoorraam kijken zou mijn humeur opkrikken.

6- Jubileum – jubileumdag

Sommige verjaardagen zien we met opwinding tegemoet, andere met vrees. Het zijn dagen die belangrijke gebeurtenissen in ons leven markeren die met slechts één persoon of met een hele natie kunnen worden gedeeld. Of het nu een speciale dag is voor jou en een geliefde, of voor iemand anders die je kent, dit woord is cruciaal om te weten als je ze een gelukkig jubileum in het Vietnamees wilt wensen.

7- Begrafenis – begrafenis

We hebben de neiging om ongemakkelijk te praten over begrafenissen in het westen, maar het is een belangrijk gesprek voor gezinnen. Over de hele wereld zijn er veel verschillendegewoonten en rituelenvoor het afscheid nemen van overleden dierbaren – sommige heel anders dan de onze. Als je tijdens je reis door Vietnam merkt dat je de onwetende toeschouwer bent van een begrafenis, neem dan een rustig moment om de culturele ethos te waarderen; zelfs dit kan een verrijkende ervaring voor je zijn.

8- Reizen – reizen

Reizen – mijn favoriete bezigheid! Alles aan de ervaring is opwindend en de beste remedie tegen verveling, depressie en onzekerheid over je toekomst. Je zult zeker voor altijd veranderd zijn, medereiziger! Maar je weet dit al, nietwaar? Nou, nu je op weg bent naar totale Vietnamese onderdompeling, hoop ik dat je onze hebt gedownloadIOS-appsen hebbenje Nookboekhandig om jezelf te vermaken tijdens die lange busritten.

9- Afgestudeerd – afgestudeerd

Als je nog moet afstuderen aan de universiteit, ga je daarna op zoek naar werk in Vietnam? Toekomstgerichte bedrijven werven soms getalenteerde studenten aan die nog in hun laatste jaar zitten. Je kunt natuurlijk ook je laatste jaar in het buitenland doen alsInternationale student– een geweldige ervaring als je het leuk vindt om intellectueel uitgedaagd te worden en een regenboog aan buitenlandse vrienden te maken!

10- Bruiloft – bruiloft

Een van de meest geliefde tradities die mensen hebben bedacht, die je overal ter wereld zult tegenkomen, is een bruiloft. Met al die romantiek in de lucht en maanden besteed aan voorbereidingen, is een bruiloft typisch een feelgood-affaire. Twee mensen beloven elkaar hun eeuwige liefde, dames huilen, alleenstaande mannen kijken rond naar potentiële partners, en iedereen heeft een fijne dag vol vrolijkheid.

Ah, maar hoe divers zijn we in onze uitdrukking van liefde! Je zult over de hele wereld meer huwelijkstradities vinden dan je je kunt voorstellen. Van het reciteren van liefdescitaten tottrouwen met een boom, de opties laten geen excuus om saai te zijn!

11- Bewegen – bewegen

Ik hou van Vietnam, maar ik ben een nomade en heb de neiging om veel rond te trekken, zelfs binnen één land. Wat zijn de grootste emoties die u doorgaans voelt bij een verhuizing? De experts zeggen dat verhuizen een zeer stressvolle gebeurtenis is, maar ik denk dat dat van de omstandigheden afhangt. Overgangsperioden in ons leven zijn fysiek en mentaal veeleisend, maar het veranderen van je omgeving is ook een spannend avontuur dat een nieuwe toekomst belooft!

12- Geboren worden - geboren worden

Ik ben niet geboren in 1993 en ook niet in Azië. Ik ben geboren in hetzelfde jaar als Aishwarya Rai, Akon en Monica Lewinsky, en op hetzelfde continent als Freddy Mercury. Waar en wanneer ben je geboren? Wat nog belangrijker is: kun je het in het Vietnamees zeggen?

13- Zoek een baan - zoek een baan

De gedachte aan het zoeken naar een baan in een nieuw land kan ontmoedigend zijn, maar er is veel vraag naar Engelstaligen in Vietnam – je hoeft alleen maar wat onderzoek te doen, een paar vrienden te maken en eropuit te trekken! Als je jezelf bewapent met een paar Vietnamese introducties die je zowel kunt zeggen als schrijven, krijg je meer zelfvertrouwen. Kunt u bijvoorbeeld uw naam in het Vietnamees schrijven?

14- Sterf – sterf

De dood is een universele ervaring en het laatste gordijn voor alle andere levensgebeurtenissen. Hoe belangrijk is het dan om volledig te leven voordat we sterven? Als u alleen een paspoort heeft, averlanglijstje, en de bereidheid om wat jargon te leren, je kunt die dromen manifesteren!

15- Thuis – thuis

Als thuis is waar het hart is, dan is mijn huis op een oerwoudeiland volledig omringd door de turquoise oceaan. Maar op dit moment is thuis een isolatiekamer met uitzicht op een halve droge palmboom en een wirwar van telefoondraden.

Als je voor een verlengd verblijf naar Vietnam reist, verhuis je binnenkort naar een nieuw huis dat totaal anders is dan alles wat je eerder hebt meegemaakt!

16- Baan – werk

Wat voor baan heb je? Heb je daardoor veel tijd om te reizen of om te werken aan deze fascinerende taal die (zo terecht) je aandacht heeft getrokken? Wat je werk ook is, je levert ongetwijfeld op een unieke manier een bijdrage aan de samenleving. Als je doet waar je van houdt, ben je al op weg naar je droom. Zo niet, onthoud dan dat elke taak weer een vaardigheid is die je aan je arsenaal kunt toevoegen. Met die instelling komt jouw droombaan eraan!

17- Geboorte – de geboorte

Willekeurige vraag: ken jij degeboortecijfer van Vietnam?

Als je het geluk hebt om uitgenodigd te worden om de baby van een vriend te zien net nadat ze zijn geboren, heb je al mijn respect en al mijn afgunst. Er is niets leukers! Afhankelijk van in welk deel van het land u zich bevindt, kunt u merken dat u getuige bent van behoorlijk onverwachte dingengeboorte gewoonten. Geniet van dit voorrecht!

18- Verloofd – verloofd

EE Cummings zei: "Liefhebbers alleen dragen zonlicht', en ik denk dat dat het meest waar is op het moment dat ze 'ja' zegt. Verloving is iets waar jonge meisjes van dromen met sterren in hun ogen, en het is echt een magische ervaring - van het aanzoek tot het dragen van een verlovingsring tot de grote onthulling!

In de wereld van Instagram komt er geen einde aan de capriolen, aangezien fantasierijke koppels steeds meer buitensporige manieren proberen om hun betrokkenheid met de wereld te delen. Ik hou zelf van een flashmob op een luchthaven, maar ik word liever voorgesteld op een afgelegen strand - zout, zand en zo!

Verlovingsgebruiken over de hele wereld variëren enorm, en Vietnam is geen uitzondering als het gaat om interessante tradities. Het leren van hun unieke romantische manieren zal je inspireren voor wanneer het jouw beurt is.

Over romantiek gesproken, weet je hoe je moet zeggen "Fijne Valentijnsdag” in het Vietnamees?

19- Maria – ga trouwen

Degene met wie je trouwt, zal de edelsteen zijn op een kust vol kiezels. Zij zullen degene zijn die je genegenheid echt weerspiegelt, je visies voor de toekomst deelt en je allemaal wil - het goede, het slechte en het onverklaarbare.

Van het bedenken van een one-of-a-kindbruiloft, kinderen krijgen, samen oud worden, een tweelingziel vinden om het leven mee te delen is een hele prestatie! Daarover gesproken…

2. Huwelijksaanzoeklijnen

Ah, dat hartverscheurende moment waarop je ware liefde op één knie gaat om je hand ten huwelijk te vragen, ademloos hopend dat je "Ja!" Als je dat nog niet hebt meegemaakt - nou, het voelt behoorlijk verdomd goed, is alles wat ik kan zeggen! Als jij echter degene bent die het vraagt, heb je waarschijnlijk wekenlang slapeloosheid gehad die je bezighield met de perfecte tijd, locatie en woorden om te gebruiken.

Hoeveel meer zorg moet worden besteed als uw liefde uit een andere cultuur komt dan de uwe? Nou, je kent haar inmiddels zo goed, dat het meeste gemakkelijk te achterhalen zou moeten zijn. Zolang je haar persoonlijke toewijding aan traditie hebt overwogen, heb je alleen een paar woorden uit het hart nodig. Ben jij dapper genoeg om ze in het Vietnamees te zeggen?

3. Praten over leeftijd

Een deel van het wonder van het leren van een nieuwe taal is het vermogen om eenvoudige gesprekken met vreemden aan te knopen. Vragen naar leeftijd voelt in deze context natuurlijk aan, aangezien het je bedoeling is om vriendelijke zinnen te oefenen - houd gewoon rekening met hun standpunt!

Toen ik 22 was, vond ik het heerlijk om naar mijn leeftijd te worden gevraagd. Tegenwoordig, als iemand ernaar vraagt, zeg ik: "Nou, ik ben net aan mijn vijfde kattenleven begonnen." Laat ze daar maar even over nadenken.

In Vietnam is het over het algemeen niet wenselijk om zonder goede reden een oudere vrouw naar haar leeftijd te vragen, maar praten over leeftijd met leeftijdsgenoten is volkomen normaal. Trouwens, je moet je verjaardag vermelden als je een verjaardagsfeestje wilt geven!

4. Conclusie

Nou, daar heb je het! Met zoveel geweldige nieuwe Vietnamese zinnen om mensen mee te wensen, kun je iemand bedenken die een groot evenement op komst heeft? Als je nog creatiever wilt worden,VietnameesPod101heeft veel om u mee te inspireren - kom en bekijk het! Hier is slechts een deel van wat we te bieden hebben op VietnamesePod101:

  • Gratis bronnen:Sharing is caring, en daarom delen we veel gratis bronnen met onze studenten. Begin bijvoorbeeld Vietnamees te leren met onze online basiscursus door een levenslange account aan te maken – gratis! Krijg ook gratis dagelijkse en iTunes-lessen, gratis eBooks, gratis mobiele apps en gratis toegang tot onze blog en online community. Of wat dacht je van gratisWoordenschat Lijsten? DeVietnamees woordenboekis voor exclusief gebruik door onze studenten, ook gratis. Er is zoveel liefde voor VietnamesePod101...!
  • Innovatieve leermiddelen en apps: We maken het onze prioriteit om u de beste leermiddelen aan te bieden! Deze omvatten apps voor iPhone, iPad, Android en Mac OSX; eBooks voor Kindle, Nook en iPad; luisterboeken; Roku TV en nog veel meer. Dit betekent dat we bij het ontwikkelen van onze cursussen rekening hebben gehouden met verschillende levensstijlen, zodat je altijd en overal kunt leren op een apparaat naar keuze. Hoe vernieuwend!
  • Live hosts en één-op-één leren: Deskundige, energieke gastheren presenteren opgenomen videolessen en zijn beschikbaar voor live leservaringen als u een upgrade uitvoert. Dit betekent dat je in de video's kunt zien hoe ze die tongbrekers uitspreken, alsof je live leert! Voeg octaan toe aan je leren door te upgraden naarPremie plus, en leer twee keer sneller. Je kunt je eigen Vietnamese leraar altijd bij je hebben, zodat je zeker weet wat je nodig hebt, wanneer je dat nodig hebt – wat een geweldige kans om een ​​nieuwe taal in recordtijd onder de knie te krijgen!
  • Begin waar je bent:Ken je geen enkel Vietnamees woord? Geen zorgen, we hebben dit absoluut. Meld u eenvoudig aan bij onzeAbsoluut beginnerstrajecten begin met spreken vanaf les 1! Naarmate uw leerproces vordert, kunt u zich inschrijven voor andere trajecten die passen bij uw Vietnamese niveau, in uw eigen tempo, in uw eigen tijd, op uw eigen plek!

Het leren van een nieuwe taal kan je leven alleen maar verrijken en kan zelfs deuren openen naar geweldige kansen! Dus vraag je niet af of je er spijt van zult krijgen als je je inschrijft voor VietnamesePod101. Het is de leukste, makkelijkste manier om Vietnamees te leren.

Essentiële woordenschat voor levensgebeurtenissen in het {taal} - Blog VietnamesePod101.com (14)

Essentiële woordenschat voor levensgebeurtenissen in het {taal} - Blog VietnamesePod101.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6327

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.