Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (2024)

Wat zijn de meest voorkomende Koreaanse begroetingen?

In deze korte Koreaanse gids leer je meer dan 20 Koreaanse begroetingen. Maar bovenal moet je gewoon "An-nyeong" onthouden. Wat betekent het?

Blijf lezen.

Klaar? Laten we gaan.

Wilt u leren schrijven in het Koreaans? Uw downloadengratis Koreaans alfabet-werkblad hier.

1. HalloHallo (formeel)

 • Uitspraak: An-nyeong-ha-se-yo

Dit is een van de belangrijkste Koreaanse groeten die je moet kennen. Wanneer je deze begroeting leert, is het al genoeg voor hen om te zeggen: "Oh! Je spreekt goed Koreaans!”, haha! Dit is de formele manier vanhallo zeggen in het Koreaansvoor mensen, vooral voor ouderen en mensen die je net voor het eerst hebt ontmoet.

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (1)

Dit is de algemene begroeting omdat deze ongeacht het tijdstip van de dag kan worden gebruikt, of het nu 's morgens,' s middags of 's avonds is.

2. Hallo & tot ziens (informeel)

 • Uitspraak: An-nyeong

Dit is de informele vorm van 'hallo' in het Koreaans.

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (2)

Dit wordt meestal gebruikt tussen goede vrienden of met mensen met wie je heel dicht bij bent. Dit kan ook worden gebruikt bij jongere mensen/kinderen, maar het is nog steeds veel beter om de formele te gebruiken voor de kinderen die je net voor het eerst hebt ontmoet en ook voor hen om zich aan te passen met behulp van de formele.

Belangrijk: "An-nyeong" kan ook worden gebruikt als een informele manier om "tot ziens" te zeggen.

3. Tot ziens Vaarwel (wanneer je weggaat)

 • Uitspraak: An-nyeong-hoi behalve jij

Er zijn twee manieren vanafscheid nemen in het Koreaans, en deze wordt gebruikt als jij degene bent die weggaat. Wanneer je de plaats verlaat, zeg je 'an-nyeong-hi gye-se-yo' tegen de persoon die verblijft.

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (3)

4. Tot ziens 가세요 Tot ziens (wanneer iemand anders vertrekt)

 • Uitspraak: An-nyeong-hi ga-se-yo

Ondertussen wordt deze gebruikt bij het afscheid nemen van iemand die vertrekt. Dit is van toepassing op de persoon die blijft en de persoon die vertrekt "tot ziens" zegt. Om deze twee begroetingen beter te begrijpen, werkt het als volgt:

Persoon die vertrekt:Doei iemand thuis. (Tot ziens, blijf alsjeblieft gezond.)

Persoon die verblijft:Doei gaan. (Tot ziens, ga alsjeblieft goed.)

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (4)

5. Verjaardag Gefeliciteerd/verjaardag Gelukkige verjaardag (formeel)

 • Uitspraak: Saeng-shin chuk-ha-deu-rim-ni-da/ sae-ngil chuk-ha-ham-ni-da

Hoe zit het met Koreaanse verjaardagsgroeten?

Zo zeg je 'gelukkige verjaardag' in het Koreaans... tegen iemand die veel ouder is dan jij. Dit geldt in principe voor het begroeten van ouderen. Deze twee zijn beide formele vormen en kunnen op dezelfde manier worden gebruikt.

6. verjaardag Gefeliciteerd/verjaardag Gelukkige verjaardag (formeel)

 • Uitspraak: Saeng-shin chuk-ha-deu-ryeo-yo/ Sae-ngil chuk-ha-hae-yo

Dit is een andere manier om iemand in het Koreaans een 'gelukkige verjaardag' te begroeten. Terwijl de eerste de meest formele manier is om ouderen te begroeten (zie nr. 5), is deze minder formeel dan dat. Dit wordt gebruikt om mensen te begroeten die niet zo veel ouder zijn dan jij.

7. verjaardag Gelukkige verjaardag (informeel)

 • Uitspraak: Sae-ngil chuk-ha-hae

Dit is de informele manier om gelukkige verjaardag te zeggen in het Koreaans.

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (5)

Dit wordt meestal gebruikt tussen vrienden of een groep hechte mensen. Als je je op je gemak voelt bij een persoon met wie je een hechte band hebt, kun je hem/haar gewoon begroeten 'vriend verjaardag Gefeliciteerd!' (chin-gu sae-ngil chuk-ha-hae!) wat zich in feite vertaalt naar 'Hé vriend, gelukkige verjaardag!'.

8. Gefeliciteerd/Gefeliciteerd gefeliciteerd! (formeel)

 • Uitspraak: Chuk-ha-deu-rim-ni-da/Chuk-ha-ham-ni-da

Zoals je hebt opgemerkt bij het begroeten van 'gelukkige verjaardag', is het 'sae-ngil chuk-ha-ham-ni-da' wat zich letterlijk vertaalt naar 'Gefeliciteerd met je verjaardag!'. Ze gebruiken dit woord vaak ‘Gefeliciteerd/Gefeliciteerd’ als iemand ergens mee feliciteren. Dit kan bij elke gelegenheid worden gebruikt, zoals een afstudeerdag, een bruiloft of iets dat iemand heeft bereikt of waarvoor hij moet worden gefeliciteerd. Dit wordt gebruikt om ouderen te begroeten.

9. Gefeliciteerd/Gefeliciteerd gefeliciteerd! (formeel)

 • Uitspraak: Chuk-ha-deu-ryeo-yo/chuk-ha-hae-yo

Dit is ook een formele manier om iemand te feliciteren, maar dan in een minder formele setting.

10. Gefeliciteerd! (informeel)

 • Uitspraak: Chuk-ha-hae

Dit is de informele manier om iemand te feliciteren. Als we in de buurt zijn van onze goede vrienden, zeggen we meestal 'hey gefeliciteerd vriend!' en zo zeg je het.

11. Maria Kerst Vrolijk Kerstfeest

 • Uitspraak: Me-ri Keu-ri-seu-ma-seu

Zo zeg je vrolijk kerstfeest in het Koreaans.

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (6)

Klonk het zo bekend toen je het probeerde uit te spreken? Ja, je hebt gelijk! Dit is eigenlijk hoe iedereen 'Merry Christmas' begroet, gewoon op een Koreaanse manier, hehe! Het is gewoon een geleend Engels woord, want zo begroeten ze elkaar gewoon in Korea. Je kunt dit tegen iedereen zeggen, maar voeg gewoon toe 'niet gezien’ (im-ni-da) om ouderen te begroeten, en ‘jo. dit’ (yo) tegen mensen die niet zo veel ouder zijn dan jij.

(Voorbeeld:Vrolijk het is KerstmisofVrolijk Kerstfeest). Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste begroeting die je je kunt herinneren.

12. Nieuwjaar geluk veel Een gelukkig nieuwjaar (formeel)

 • Uitspraak: sae-hae bok ma-ni ba-deu-se-yo

Zo zeg je Gelukkig Nieuwjaar in het Koreaans.

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (7)

Dit is een goede vakantiegroet om te weten. Daarom staat het op deze lijst met Koreaanse groeten. De uitdrukking vertaalt zich letterlijk naar 'Heb een voorspoedig / overvloedig nieuw jaar!'. Hiermee kunt u ouderen en andere ouderen in een formele setting begroeten.

13. Nieuwjaar geluk veel Accepteer Gelukkig Nieuwjaar (informeel)

 • Uitspraak: Sae-hae bok ma-ni ba-da

Dit is de informele manier om een ​​‘gelukkig nieuwjaar’ te begroeten. Dit kan worden gebruikt op uw vrienden of familieleden.

14. 오랜만이에요 Lang niet gezien!/Het is zo lang geleden! (Formeel)

 • Uitspraak: O-raen-ma-ni-e-yo

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (8)

Als je iemand tegenkomt die je lang niet hebt gezien, kun je elkaar hiermee begroeten: ‘Dat is lang geleden'. Het betekent letterlijk 'Het is zo lang geleden!'. U kunt dit gebruiken om mensen te begroeten die niet veel ouder zijn dan u. De minder formele manier om dit te zeggen is ‘Dat is lang geleden' (o-raen-ma-ni-ya) die wordt gebruikt tussen goede vrienden.

15. Maaltijden deed het? Heb je gegeten?

 • Uitspraak: Shik-sa en-syeo-sseo-yo?

Afgezien van de letterlijke betekenis van iemand vragen of hij/zij al gegeten heeft, is dit ook de Koreaanse culturele manier van zeggenhoe gaat het in het Koreaans.

In de Koreaanse geschiedenis stierven veel mensen van de honger toen Korea nog een arm land was. Vooral als het winter is, want er is altijd voedselschaarste geweest. En daarom hechten ze belang aan maaltijden, en dit werd hun culturele manier om elkaar te begroeten.

16. Goed Het is ochtend. Goedemorgen

 • Uitspraak: Jo-eun a-chi-mi-e-yo

Dit vertaalt zich letterlijk naar 'goedemorgen' alsGoedbetekent 'goed' enochtendbetekent 'ochtend'.

Belangrijke notitie:Koreanen begroeten niet echt, afhankelijk van het tijdstip van de dag, zoals in andere landen met goedemorgen, goedemiddag of goedenavond. Ze gebruiken gewoon 'Hallo’ (hallo; verwijs naar nr. 1) om op elk moment van de dag te begroeten.

17. Leuk je te ontmoeten/ontmoeten Aangenaam kennis te maken of Aangenaam kennis te maken.

 • Uitspraak: Pan-gap-seum-ni-da/man-na-seo pan-gap-seum-ni-da

Als je iemand voor het eerst ontmoet, kun je zeggen 'ontmoeten Aangenaam’ wat zich vertaalt naar ‘Leuk je te ontmoeten’. Je kunt ook gewoon zeggen ‘Aangenaam'. Dit is de formele manier om 'leuk je te ontmoeten' te zeggen, die je in principe kunt gebruiken voor oudere mensen en anderen die ouder zijn dan jij. Een minder formele manier om dit te zeggen isontmoeten Aangenaam(man-na-seo pan-ga-weo-yo) aan mensen die niet veel leeftijdsverschil met jou hebben.

18. Hoe gaat het met je? Hoe gaat het met je?/Is het goed met je?/Hoe is je leven?

 • Uitspraak: Jal-ji-nae-sseo-yo?

Dit wordt meestal gebruikt bij mensen met wie je niet veel hebt gesproken. Dit kan worden gecombineerd met no.14 (Dat is lang geleden) bij het inhalen van mensen die je al zo lang niet hebt ontmoet, zoals dit: "Dat is lang geleden!!!hoe gaat het met je?" wat betekent 'Het is zo lang geleden!!! Hoe was het met je?'. En het verbazingwekkende aan Koreaanse begroetingen is dat je gewoon dezelfde vraag kunt beantwoorden! Dus als iemand je vroeg ‘hoe gaat het met je?’, dan kun je gewoon antwoorden ‘Ja,hoe gaat het met je.' wat betekent 'Ja, het gaat goed met me'.

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (9)

19. Welkom Welkom! (iemand verwelkomen die komt)

 • Uitspraak: Hwan-yeong-ham-ni-da

Dit is de formele manier om 'Welkom!' in het Koreaans te begroeten. Dit wordt gebruikt wanneer u iemand verwelkomt en heel blij bent om ze te zien. U zult merken dat wanneer u een welkomstbanner in het Koreaans ziet, dit de uitdrukking is die wordt gebruikt.

20. Welkom! Welkom! (Kom binnen!)

 • Uitspraak: Eo-seo-o-se-yo

Dit is een andere manier om iemand in het Koreaans te verwelkomen. Maar in tegenstelling tot die in nr. 19, wordt deze vaak gebruikt als je binnenkomt. Je zult merken dat als je naar Koreaanse restaurants of winkels of een etablissem*nt gaat, ze meestal zeggen 'welkom’ als begroeting omdat je hun winkel bent binnengekomen.

Conclusie

Nu ken je de meest voorkomende Koreaanse begroetingen.

Als u deze zinnen wilt onthouden, kunt u deze pagina afdrukken.

Als je een favoriete Koreaanse zin hebt, laat dan een reactie achter.

Als je wilt weten hoe je een andere zin moet zeggen, laat dan een reactie achter.

Ik heb ze allemaal gelezen.

– De belangrijkste Lingua-junkie

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (10)

Koreaanse groeten: 20 Hi & Bye-zinnen voor beginners (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 5914

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.